טיפים לבטיחות ילדים ברכב

ילדים זה הדבר האהוב והחשוב ביותר שיש לכם בעולם. אתם ההורים דואגים להם ושומרים עליהם מכל צרה שלא תבוא. לצערנו אין לנו שליטה על הכול – הקטל בתאונות דרכים היא סיבת המוות הנפוצה בעולם בקרב ילדים. בשנת 2021 בישראל איבדו את חייהם בכבישים כ-117 ילדים. במאמר הזה נביא מספר טיפים שיעזרו לכם ההורים לשמור על הבטיחות של ילדיכם במהלך נסיעה ברכב.

כיצד מסיעים תינוקות עד גיל 3?

זה בוודאי מפחיד להסיע ברכב את הפעוט הרך והעדין שזה עתה נולד, ובמיוחד כשאתם נמצאים עימו לבד באוטו. מומלץ לבצע מספר פעולות שיגנו על התינוק שלכם במהלך הנסיעה. החוק קובע שעד גיל שנה הילד חייב לשבת בסלקל או כל מושב אחר המיועד לפעוטות כשפניו נגד הכיוון הנסיעה. התינוק חייב להיות חגור בשני אמצעים: חגורות של סלקל מכתפים עד אגן וחגורה של הרכב המתחברת למושב התינוק. רצוי להושיב את הפעוט במושב האחורי ולא בקדמי, אבל במקרה שאין ברירה ואתם לבדכם ברכב, תושיבו את הילד במושב לידכם. לפני שאתם מושיבים את הפעוט בסלקל במושב לצד הנהג דאגו שהוא יישב נגד כיוון הנסיעה וכרית האוויר בצד שלו תהיה מנוטרלת. במקרה שכרית האוויר תיפתח בעת התאונה היא עלולה לפגוע בו. שימו לב לא בכל הרכבים כריות אוויר ניתנות לנטרול כמו למשל ברכבי סופר מיני ומשפחתיות הפופולאריות. למזלכם בכל דגמי רנו ובין היתר ברכבי קרוסאובר קיימת אפשרות של נטרול כריות אוויר.

לאחר השנה הראשונה, אל לכם להוריד את הרגל מהגז ויש להמשיך לדאוג לבטיחות הנסיעה של הילד ברכב. נכון שהחוק אינו מחייב להושיב את בני שנתיים נגד כיוון הנסיעה אך עדיין רצוי להמשיך לעשות זאת. הסיבה בגינה מושיבים את התינוק עם הפנים לאחור, במקרה של תאונה התינוק ביחד עם הכיסא עלול לעוף והחזה העדין שלו יכול להיפגע קשות, אם הוא יישב הפוך למעשה הגב של כיסא הבטיחות הוא זה שיספוג את הפגיעה ולא הילד. התינוק יישב בכיסא הבטיחות עד שימלאו לו 3 שנים או עד שהכיסא יתחיל להיות קטן יותר מגופו וגובהו של הילד. אם ראשו של הפעוט ייצא ממשענת הסלקל בזמן התאונה התינוק עלול להיפגע.


כיצד מושיבים את הילד ברכב אחרי גיל 3?

המחויבות של ההורים לבטיחות ילדים ברכב אינה נגמרת אחרי גיל 3. מגיל זה הילד חייב לעבור מכיסא בטיחות לבוסטר ולשבת עליו במהלך הנסיעה עד גיל 8-7 בהתאם לגובהו. הבוסטרים ניתנים להתקנה פשוטה בכל סוגי המכוניות כולל ברכב משפחתי. ההתקנה של הבוסטר במכונית מתבצעת במספר שלבים פשוטים. ראשית מחברים את הבוסטר בשני פתחים מיוחדים במושב הרכב, קושרים אותו מאחורה לגב המושב, מושיבים עליו את הילד וקושרים אותו בשני רצועות מכתפיים עד אגן. בניגוד לגילאי שנה ושנתיים שמושיבים את הפעוט נגד כיוון הנסיעה, מגיל 3 חייבים להושיב את הילד עם הפנים לנהג. קיימים שני סוגי בוסטרים, מושב עם גב וללא גב. הבוסטר ללא גב חייב להיות ממוקם בסמוך לכריות האוויר הצדדיות ברכב, הכריות עשויות להגן על הילד במקרה של תאונה.


מתי אפשר להושיב את הילד במושב רגיל?

כשהילד כבר בן 7-8 ניתן להפטר מהבוסטר ולהושיבו במושב רגיל. המעבר לישיבה במושב הרכב מותנה בכמה תנאים. ראשית הילד חייב להגיע לגובה של 1.45 מטרים לפחות ובעת הישיבה גבו חייב להיות צמוד למושב הרכב. הילד חייב לשבת בנוחות ולא להחליק מהמושב. בנוסף לכך חגורת הבטיחות חייבת להיות מונחת על עגן הירכיים ולעבור דרך בית החזה. אל תשכחו שהילד זה עתה עבר מבוסטר למושב הרכב ואינו רגיל לחגורת הבטיחות וזו עלולה להעיק ולהפריע לו, ולכן בשום אופן אל תאפשרו לו להעביר את החגורה מאחורי גבו או מתחת לבית השחי. למרות הבקשות ההולכות והחוזרות של הילד לשבת מקדימה ליד הנהג, חל איסור מוחלט לילדים עד גיל 13 לשבת מקדימה. ויתור לילד שלכם עלול לסכן את חייו וסיכוי גבוה לקבלת קנס.


לנסוע לעבר עתיד בטוח

אין צל של ספק שילדים אוהבים לנסוע במכוניות, להסתכל החוצה מבעד החלון וליהנות מנסיעה במכונית גדולה ויפה שתיקח אותם לבית הספר או לטיול בשבת. הקטנים שלכם בטוחים שאתם תיקחו אותם ליעדם בשלום ובבטחה, ולכן בטיחות ילדים ברכב חייבת להיות בראש מעיינכם. אל תקלו ראש בשום פרט, לא בהרכבה נכונה של הבוסטר ולא בדרישה כלפיהם לשים חגורת בטיחות. תדאגו לבטיחותכם ובטיחות ילדיכם ברכב כדי שיבוא יום והם יסיעו גם אתכם ונכדיכם.


עוד כתבות במגזין

טיפים חשובים לנסיעה בטוחה

הכבישים בישראל יכולים להפוך למרחב מסוכן עבור נהג לא מיומן וסביבתו, ולכן חשוב להקפיד מאוד על נסיעה בטוחה. קבלו חמישה טיפים חיוניים לנסיעה בטוחה.

מהו רכב היברידי?

בשנים האחרונות, נכנסו הרכבים ההיברידיים לשוק הרכב ויצרו בו מהפכה של ממש. מה זה רכב היברידי, איך עובד רכב היברידי ועוד...

רכב חסכוני בדלק

רבים מאתנו מחפשים רכבים חסכוניים בדלק, שיכולים להקל על ההוצאות החודשיות שלנו באופן משמעותי. אז איך מוצאים רכב חסכוני בדלק?