מגזין רנו

או לה לה: חמש מסעדות מעוצבות במיוחד בצרפת

בירת הקולינריה העולמית היא הרבה יותר מבישול עילי ומוקפד – היא גם אחד ממעוזי השיק הבלתי מעורערים. החיבור המתבקש בין קולינריה לעיצוב יוצר מסעדות שלא רק גורפות כוכבי מישלן, אלא גם דואגות לכך שהכוכבים האלה ישוכנו במתחם שהוא חגיגה לעיניים, ולא רק לחיך. אז מה מקורה של האובססיה הצרפתית לעיצוב? והיכן מחכות לכם המסעדות המעוצבות ביותר בפריז? מבין אינספור המוסדות הקולינריים המכובדים בצרפת, בחרנו חמש מסעדות פריזאיות מעולות שגם נראות נהדר.

על טעם, ריח ועיצוב

לאחר המהפכה הצרפתית, לשפים המובילים במדינה נוצרה בעיה: עד עתה הם בישלו עבור האצולה במטבחים אריסטוקרטיים, וכעת, נותרו חסרי תעסוקה. מה עשו? פתחו מקומות אכילה ציבוריים והזמינו את המוני העם ליהנות ממעשה ידיהם להתפאר. המוסדות הקולינריים החדשים הפכו לפופולריים מהר מאוד, והתחרות גדלה בהתאם. בעלי המסעדות הבינו שאם הם רוצים להגדיל את מעגל הלקוחות שלהם ולשמור על הקיים, חשוב שייצרו יתרון יחסי. ובעיר שבה כל אדם שלישי נולד עם כישורי שף, מה היתרון היחסי הזה יכול להיות? כך החלו לעצב גם סביבה יפה ומזמינה ש"תקשט" את המסעדה שלהם, ומאז הכול היסטוריה.

היום, השפים הגדולים של פריז מבינים שלא מספיק להיות מוכשר להפליא ולבשל אוכל טעים וחדשני; הם יודעים שכדי להחזיק מעמד בתחום המזון התחרותי – חיוני שייצרו גם ויזואליות מושכת שתהווה ביטוי לזהות הגסטרונומית שלהם.

הסקירה ההיסטורית עשתה אותנו רעבים, אז קדימה, בואו נצא לדרך.

1. Le Grand Restaurant

מסעדת הגורמה של השף ז'אן פרנסואה פייג' היא גם מסעדת הדגל שלו. דרך המסעדה מבטא ז'אן פרנסואה את היצירתיות הקולינרית שלו, כשהעיצוב הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט.

הסגנון השולט במסעדה מודרני ונועז, פרי יצירתה של מעצבת איסלנדית בשם גולה ג'ונסדוטיר. המטבח הפתוח ממוקם בכניסה למסעדה והוא עשוי כולו שיש לבן ונקי, שממנו ניתן לראות גם את מרתף היינות ואת חדר האוכל. חדר האוכל האינטימי כולל קירות בטון אפורים והחלונות הדרמטיים בחלל ההסעדה נראים כאילו עוצבו בהשראת הקוביזם הצ'כי.

במסעדה גם אלמנטים מוזהבים המשלבים בין חזות רצינית ופריזאית קלאסית לבין סגנון מודרני וקליל. אווירה אלגנטית ואינטימית.

2. Alain Ducasse au Plaza Athenee

מסעדת שף זוהרת של השף אלן דוקאס, המוכיחה שגם החלטות לא פופולריות עשויות להתגלות כמשתלמות במיוחד. בשנת 2014 החליט דוקאס להמציא את הזהות הקולינרית של המסעדה מחדש, והשיק תפריט שכולו מתבסס על דגים, ירקות ודגנים – ללא בשר. לכבוד השינוי הדרמטי, אדריכלי המקום עסקו בעיצוב המסעדה מחדש – התוצאה, מיוחדת במינה.
פנים המסעדה המפואר משלב בין חומרים תעשייתיים כמו נירוסטה לבין חומרים עדינים להפליא כמו קריסטלי סברובסקי. במרכז חדר האוכל נתלתה נברשת קריסטל ענקית המורכבת מקריסטלים יחידים, הנראים כאילו הם תלויים על חוט בלתי נראה. סביב כל שולחן נבנתה מעטפת עשויה כרום המבודדת את הסועדים בו ויוצרת חוויה אינטימית במראה רטרו.

נוסף על כך נתלו ברחבי המסעדה כלי בישול שונים מכסף, שנלקחו מאוספים שונים – מוזיאון קריסטופל, סנט לואי ואפילו מהאוסף האישי של השף.

3. Guy Savoy

זוהי אחת המסעדות החדשות ביותר בפריז. היא נפתחה בחודש יוני 2018 וכבר הספיקה לקטוף שלושה כוכבי מישלן. המסעדה ממוקמת במבנה מהמאה ה-18, בבניין ניאו-קלאסי מפואר ומשקיפה על נהר הסן. לשף גי סאבוי כמה מוסדות קולינריים מובילים בפריז ואפילו בלאס וגאס. 
המסעדה עוצבה על ידי מעצב העל ז'אן מישל וילמוט, אך גי סאבוי עצמו צייד אותה במגוון פריטים – החל מנברשת איטלקית משנות ה-50 בעלת נוכחות מרשימה, דרך פריטי אומנות עכשווית מהאוסף הפרטי שלו וכן פריטים נוספים שהושאלו מחברו פרנסואה אנרי פינו, הבעלים של קבוצת קרינג (האחראית, בין השאר, על המותגים פראדה, גוצ'י ועוד). המסעדה ממוקמת בראשו של גרם מדרגות אבן מפואר שעליו פרוש שטיח אדום ולצידו מונחים זרי פרחים טריים היוצרים אווירה שקשה לא להתרשם ממנה – עוד לפני שנגסתם במנה הראשונה. הנוף מהחלונות הגדולים יגלה לכם את נהר הסן הזורם בנחת.

4. Café de l'Homme

המסעדה הזו היא אחד המוסדות הקולינריים המכובדים ביותר בפריז כבר משנות ה-40 של המאה הקודמת. בשנים האחרונות עברה המסעדה מייקאובר רציני בפן העיצובי, אך למרות השינוי – היא עדיין מצליחה לשמור על המסורתיות הכמעט מיתית שלה, וכעת נוסף אליה גם עיצוב מעודכן להפליא ההופך אותה לאחת המסעדות המובילות בעיר.

העיצוב במסעדה מאופיין בסגנון אר-דקו, כיאה למבנה שבו היא שוכנת – בניין משנת 1937 עם נוף ישיר למגדל אייפל וגני טרוקדרו היפהפיים. האדריכלים המוכשרים האחראיים על המהפך שמרו על המראה החמים של המסעדה והוסיפו בה נגיעות בגווני חול, שולחנות שיש, ריצוף גאומטרי שחור–לבן ותאורה אינטימית ורכה. 

5. Le Gabriel

מסעדה המעוטרת בשני כוכבי מישלן ומאופיינת בסגנון בישול עכשווי ואופנתי המשלב בין קלאסיקות גדולות של המטבח הצרפתי לבין חוויית גורמה עדכנית. המסעדה ממוקמת במלון היוקרתי "La Reserve", בלב הרובע ה-8, במבנה משנת 1854.

כיאה ללוקיישן עתיק שכזה, היא מכילה עד היום הדפסי קיר מקוריים ומלאי השראה. העיצוב המעודכן מכבד את אופיו העתיק של החדר, עם טוויסטים עדכניים בצורת ספות בגוני ניוד, כיסאות לכה שחורים וכמובן – תפריט גורמה אופנתי להפליא.
 מכירים עוד מסעדות מעוצבות בפריז? שתפו אותנו!   

עוד כתבות במגזין

מסלולי מירוצים באירופה

מסלולי מרוצים שתוכלו לנהוג בהם

הכירו את מסלולי המרוצים האגדיים באירופה שגם יאפשרו לכם לקחת את מכונית המסלול שלכם למקום הכי טבעי עבורה.
מוזיאון אגם

מוזיאוני אומנות ידידותיים לילדים

ליקטנו עבורכם חמישה מוזיאונים ידידותיים להפליא, שמנגישים את עולם העיצוב והאומנות גם לילדים קטנטנים
עיצוב משרד

סביבת עבודה מעוצבת

השקעה ביצירת סביבת עבודה כיפית לעובדים היא מפתח לשיפור הפרודוקטיביות של העובדים. קבלו חמישה פריטים שיאפשרו לכם להוסיף טוויסט מרענן למשרד.